best html templates

Maspalomas - Gran Canaria

Las minute - vakantie - aanbiedingen

Maspalomas - Gran Canaria

Maspalomas, ook wel bekend als Maspalomas Costa Canaria, bestaat uit de badplaatsen Águila, Las Burras, San Agustín en Playa del Inglés. Hier vindt u 2000 hectare land met een 17 km lange kustlijn met strandduinen, brede zandstranden, ondiep water en het hele jaar door een heerlijk klimaat – een paradijs voor strandliefhebbers en gezinsvakanties. Webcam Duinen van Maspalomas.


De luxe badplaats Maspalomas, met hippe hotels, luxe residenties en de grootste golfbaan van het eiland, wordt gescheiden van Playa del Inglés door een spectaculaire zandvlakte bestaande uit 400 hectare duinen, die in 1994 werden uitgeroepen tot nationaal park. U kunt deze duinen alleen lopend of op de rug van een kameel oversteken, waardoor u het idee hebt dat u zich in een heel ander deel van de wereld bevindt. De duinen voorzien in een habitat voor aan aantal zeldzame plantensoorten, waarvan sommige alleen op de Canarische eilanden groeien. Deze planten slagen er op een of andere manier in om in deze dorre omgeving te overleven naast hagedissen en konijnen.


De zandduinen van Maspalomas zijn favoriet onder nudisten en de homoscene, houd dit dus wel in uw achterhoofd als u daar aan het wandelen bent.


Aan de westkant van dit natuurreservaat, vindt u El Oasis, dat wordt begrensd door La Charca, de overblijfselen van een zeewaterlagune die wordt geflankeerd door palmbomen. Hier nestelen veel trekvogels uit Europa, die hier een tussenstop maken op hun reis naar Afrika.


Een noemenswaardige bezienswaardigheid vlakbij El Oasis, is Faro de Maspalomas, een vuurtoren die werd gebouwd in 1886. Met een hoogte van 65 meter domineert de vuurtoren dit gebied en doet het dienst als cruciaal baken voor schepen die in deze regio varen.


Sinds 1960 heeft de economie van de gemeente San Bartolomé de Tirajana een enorme impuls gekregen door het bloeiende toerisme in dit gebied. Met het moderne Palacio de Congresos de Maspalomas, een conferentiecentrum met een capaciteit van meer dan 5000 personen, trekt Maspalomas nu ook zakelijke reizigers aan.

Amadores

(1)

Arguineguin

(3)

Fataga

(1)

Las Palmas

(2)

Maspalomas

(32)

Meloneras

(5)

Playa de taurito

(6)

Playa del ingles

(80)

Puerto de mogan

(3)

Puerto rico

(13)

San agustin

(8)

Vega de san mateo

(1)